Даниел Митов: Рашков прeтопля манджата “Барселонагейт”, за да не питаме за Плана за възстановяване и цените

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бойко Рашков сътвори “Барселонагейт”. Събитията се развиха, испанската прокуратура отказа да образува каквото и да е производство по въпроса, защото няма причини за това. Но сега Бойко Рашков прeтопля тази манджа точно преди да започнем да задаваме въпроси защо планът за възстановяване все още не е изпратен, за растящите цени на енергоносителите и храните. Това каза в студиото на “Още от деня” депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Даниел Митов - заместник-председател на ГЕРБ, в коментара си за последните новини около случая “Барселонагейт”.

Той беше категоричен, че не е известно коя институция е изпратила “нещо” на Бойко Рашков, защото ако става дума за документ, който поражда правни следствия, той ще бъде изпратен през Министерво на правосъдието, където се извършва международният правен обмен, а не през МВР.

“Става въпрос за документ, за който не е ясно кой го е изпратил. Днес и прокуратурата го казва - няма бланка, няма подпис, снимките са от интернет и български вестници”, допълни Митов.

Той заяви, че подлага под съмнение, че “има каквато и да е било афера”.

“Казвам, че проверка вече е правена и испанската прокуратура е приключила случая още миналата година и имаше съобщение за това в медиите”, подчерта категорично Митов.

По думите му Бойко Рашков използва за политически цели “някакви стари неща от 2013-2014 година”.

Според Митов “не може да се поставя като критерий количество осъдени по високите етажи дали прокуратурата или съдът работят”.

“Някой може да е осъден само ако е виновен. Подобен тип критерии са абсолютно несъстоятелни, защото не е ясно кой е виновен, кой не е и какво количество трябва да има”, допълни той.

Какво още коментира Даниел Митов вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад