Даниел Митов: Служебното правителство е с ограничена легитимност и е подчинено на един човек, който има за нещо да си връща

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"ГЕРБ никога не правил подобно нещо със служебен кабинет - да сменя хора и да подрежда администрации. Това се е случвало само след избори с правителство, което е дошло по волята на българските граждани, с парламентарно мнозинство, с опозиция в парламента", каза заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в "Още от деня".

"Служебното правителство е с ограничена легитимност и е подчинено на един човек, който има за нещо да си връща. Той е амбициран да прави неща, които по принцип излизат извън нормалните функции на един служебен кабинет. Служебното правителство има за задача да подготви държавата за избори и да осигури нормалното функциониране на администрацията. А не да се занимава с възстановяване на нещо си, което си е въобразил или пък с реваншизъм", заяви Митов.

Според него действията на служебния кабинет са съвършено болшевистки.
 
За твърденията на бизнесмена Илчовски за натиск над бизнесмени, измами, схеми, заместник-председателят на ГЕРБ коментира:
"Този цирк мен ме вбеси, защото не може парламента да се превръща в трибуна за свада между двама бизнесмени. Ако има някакви нарушения, да се подават сигнали в съответните институции".

ГЕРБ се оказа в ситуация на изолация - улицата протестираше с месеци срещу тях, в парламента ги нарекоха "токсична партия", никой не искаше да разговаря с тях.

За тази изолация Митов каза, че не е била пълна, защото са в коалиция.
"Аз смятам, че отказът от диалог е проява на политическа незрялост", допълни той.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад