Държавната енергетика - истината в обвиненията за овладяването ѝ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Координирана атака срещу "Булгаргаз". Така министърът на енергетиката Александър Николов нарече разпространените информации за сключени сделки на газовата борса от новото ръководство на държавното дружество „Булгаргаз". Бившият енергиен министър от БСП Румен Овчаров обяви вчера пред бТВ, че начинът на сключване на тези сделки показва удовлетворяването на интересите на конкретни купувачи. Министърът отрече тези твърдения. Знаете повод за напрежението стана смяната на старото ръководство на дружеството, което беше изцяло сменено преди седмица, а премиерът Кирил Петков обяви, че очаква обвинения срещу тях. Ето какво конкретно отговори на упреците днес енергийният министър.

Бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова заяви в студиото на "Говори сега", че от това, което е чула днес от министъра на енергетиката, е чула разказа на един объркан човек. 

"Само в рамките на няколко дни му се наложи на министъра да опровергае сам себе си. Съвсем скоро министърът на енергетиката и премиерът Кирил Петков обясняваха как старото ръководство на "Булгаргаз" продавало природен газ на борсата и този природен газ е оизнасян за Рунъния. Това беше изтъкнато като едно огромно нарушение и това стана причината, доколкото разбрахме, старото ръководство да бъде отстранено. Няколко дни по-късно новото ръководство продадоха за под 3 секунди 37 000 мегават часа природен газ. Това, обаче, от министъра на енергетиката беше представено като чудесна сделка, като чудесен способ да бъдат генерирани повече приходи в "Булгаргаз" и беше обяснено, че тази сделка е извършена на държавната газова борса. Моят въпрос е как така един и същи тип операция се третира по два различни начина?", запита Теменужка Петкова. 

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад