Декларация на българската секция на Движението "За свободна Русия"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В редакцията на “Светът и ние” беше получена декларацията на българската секция на Движението "За свободна Русия”. Интервю с Генадий Гудков - председателя на секцията, зрителите на БНТ видяха миналата седмица с предаването ни.

В документа се казва, че членовете ѝ решително осъждат действията на руското политическо ръководство и смятат, че те са военно престъпление, най-грубо нарушение на международния ред и заплаха за мира в цял свят.

Гражданите от движението пишат, че са "напълно солидарни с народа на Украйна, който е оръжие в ръка, отстоява правото си на суверенитет, свобода и демокрация”. Те молят правителството на България, в условията на политически репресии и преследване на противници на войната и като цяло на режима на Путин, да окаже цялата възможна помощ на мигрантите от Руската федерация и други постсъветски страни, които са напуснали и дошли поради тези причини в страната ни, за да могат бързо да се интегрират в българското общество и да намерят втората си Родина.

“От името на руския народ, който се противопоставя на войната, ние искрено се извиняваме на украинския и българския народ за агресивните и завоевателни действия на режима на Путин. Трябва да обединим усилията си, така че войната да завърши с победа на силите на мира и прогреса, а виновните за нейното разгръщане да понесат сурово наказание”, се казва още в декларацията.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад