Делото "Пендиков" - какво се очаква от поредното заседание в Охрид?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес се очаква делото срещу Християн Пендиков да продължи, като на него би следвало самият Пендиков да бъде изслушан какво се е случило по време на побоя над него и евентуално в съдебна зала потърпевшият да посочи хората, които са го нанесли - дали е само Илия Спасовски или и други хора, сред които Борче Ангелов.

Миналото трето поредно заседание беше отложено след като прокуратурата в Охрид представи всички документи за лечението на Христиан Пендиков в България и за нанесените му увреждания. Тези документи станаха повод делото да бъде отложено за днес, тъй като защитата на Илия Спасески пожела да се запознае с тях и да може да вземе становище по казуса. Съдът обаче не разреши такова време и реши, че ще гледа делото, а тогава адвокатите на Спасески демонстративно напуснаха съдебната зала и така буквално принудиха съдията да отложи делото.

Очаква се днес да се чуе и мнението на лекарите, които са приели Христиан Пендиков в спешното отделение в Охрид веднага след побоя и дадат своите заключения за степента на телесни увреждания. Очаква се също в подкрепа на тезата за това, че е престъпление от омраза да бъдат разпитани и свидетели.

Повече за очакванията от случващото се в съдебна зала днес вижте в прякото включване на Иво Никодимов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад