Делян Добрев: България плаща с 30% по-скъп газ заради посредниците

Предаване: Панорама, 13.05.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ако го нямаше "Балкански поток" сега ние щяхме да сме крайна точка на газа. Ако не бяхме транзитираща страна не е сигурно дали гърците щяха да ни доставят количествата отново руски газ, които идват у нас, това каза в "Панорама" депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

Той потвърди, че газът е руски, цитирайки думите на шефа на ДАНС: "Шефът на ДАНС беше в парламента и каза - газът е руски, но е скъп, защото има посредници. Увеличението на цената на газа не е 14%, сравнява се цената за май с тази от април. Коректно е да се каже каква щеше да е цената, ако не ни беше врътнато кранчето - то тя щеше да падне - с 31,7%, ако ги нямаше посредниците."

По думите на Добрев България плаща с 30% по-скъп газ заради посредниците, докато Полша купува по-евтин газ по германския договор, който е на по-ниска цена.

Делян Добрев е категоричен, че ако ГЕРБ направи протест, в София ще дойдат 30 000 души. Това правителство обаче, колкото и протести да види, няма да си подаде оставката, защото за 3 от 4-те партии е въпрос на оцеляване, защото не се знае дали пак ще влязат в парламента.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад