Младите и политиката – разговор с Лидия Даскалова

Предаване: Панорама, 13.05.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Снощи в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе публична дискусия на тема „Младите и демокрацията“ с участието на министри и представители на организации. Събитието беше организирано от Студентски клуб на политолога, съвместно с Европейска младежка карта и Студентски съвет при Софийския университет „Св. Климент Охридски“. С юриста Лидия Даскалова, представител на Софийския университет в Националното представителство на студентските съвети, разговаряхме в "Панорама".

Важно е да търсим обективната истина, смята Лидия Даскалова. По думите й най-важното е "за периода, на който не сме били свидетели, трябва да се образоваме и да знаем какво е било. Смятам, че делението на младите и възрастните конкретно за това нещо не трябва да се прави, тъй като младите притежават страстта, но и наивността, че знаят всичко и могат всичко. Тук е моментът, в който трябва да си дадем сметка, че възрастните имат опита, имат знанията и мисля, че тази симбиоза между младежката енергия и мъдростта на по-възрастното поколение е може би успешната формула държавата ни да върви напред".

Ако един млад човек иска да се занимава с политика, единственото, което трябва да го мотивира е да направи средата по-добра и той наистина да се бори за кауза, защото политиката е кауза и отговорност, категорична е тя.

Вижте видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад