Десислава Ахладова: Страната ни последователно изпълнява препоръките на Венецианската комисия

Предаване: Панорама, 02.10.2020

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От обявяването на доклада аз твърдо застанах на позицията, че той е обективен. От една страна признава реформите, които правителството прави през последните години, но от друга страна посочва какво още да направим. Това заяви в студиото на "Панорама" министърът на правосъдието Десислава Ахладова по повод евродоклада за върховенството на закона у нас.

Според правосъдния министър в период от 5 години страната ни последователно изпълнява препоръките на Венецианската комисия.

По думите ѝ докладът в общата си част критикува голяма част от държавите. Фокусът не е върху България, върху корупцията в България, върху правосъдната система на България.

Десислава Ахладова: Критикуват се държави като Малта, Кипър, Люкесмбург, Хърватия. И във всички тези държави също има какво да се желае.

Ахладова не се съгласи с твърдението, че към България критиките са повече. Даде и пример относно правосъдната система.

Десислава Ахладова: В Ирландия в края на 2019 г. е създаден независим съдебен съвет. Откога ние имаме независим съдебен съвет - 2015 г.-2016 г., с измененията на Закона за съдебната власт.

Министър Ахладова каза, че хората в цяла Европа искат да няма корупция и протестират, определи като основателни исканията на протестиращите.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад