Георги Свиленски, БСП: В евродоклада виждаме мотивите, с които искахме вот на недоверие по тема корупция

Предаване: Панорама, 02.10.2020

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пристеснителен е начинът, по който управляващите четат евродоклада - че всичко е наред, че така е във всички държави, че той не касае България. Ние два пъти искахме вот на недоверие по тема корупция с мотивите, които сега са написани в доклада, каза в студиото на "Панорама" заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски.

"80% от българските граждани, това ние го казахме преди две години, твърдят, че в България има корумпирано управление. 50% от бизнеса твърдят, че участват в нагласени обществени поръчки. И това вече е факт и никой от управляващите не може да го опровергае, защото вече е написано в доклада", подчерта той.

По думите му "следващата стъпка е спирането на европейските средства", "защото резолюцията на ЕК казва, че в България управляващите дават на приближени фирми европейските средства".

Свиленски отново заяви, че БСП няма да оглави протеста.

"На улицата има хора от цялото политическо пространство - ляво, дясно, млади, стари. Ние сме до протестиращите, с тях сме и ги подкрепяме. Управляващите мечтаят БСП да оглави протеста и той да приключи, защото не може една политическа партия, която и да е тя, да го оглави", обясни социалистът.

 

На въпрос за вътрешно-политическите процеси в БСП Георги Свиленски беше категоричен:

"БСП побеждава с това, че си е провела конгреса, че си е приела документите, че е дала визията за развитието на държавата. Това, че някой не е избран не трябва да е недоволен. Аз не приемам действията на тези колеги, които напускайки БСП, не напуснаха парламента."

 

Какво още каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад