Десислава Атанасова, ГЕРБ: Вотът е за провал по отношение на финансовата и икономическата политика

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Днес нашата парламентарна група официално внесе вота на недоверие, подписан е от всички 59 народни представители. Водим консултации през целия ден с останалите парламентарни групи, всички се отзоваха на нашата покана без "Продължаваме промяната и БСП. Дори и две от партиите, които доскоро бяха в коалицията, едната все още - "Демократична България и "Има такъв народ", заяви в "Още от деня" Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ.

По думите ѝ за всички е ясно, че държавата върви по стръмното надолу към финансова криза. Вотът е за провал по отношение на финансовата и икономическата политика. 

Атанасова посочи и още една причина за вота - това правителство и управляващото мнозинство унищожават политическата система. 

"Освен вот на недоверие, дбес 120 депутати внесохме искане за оставката на председателя на българския парламент г-н Никола Минчев поради няколко причини, но най-основната е, че това е политически знак. Втората е, че г-н Минчев не осъзна, че имаше заявка да се върне парламентаризмът и парламентът да не бъде гумен печат на Министерския съвет. Днес мнозинството и лично той скри от народните представители цялата информация по отношение на всичко, което се е случвало като разговори, договорки, обещания между министъ-председателя Кирил Петков и различни външнополитически експерти, хора с ключови позиции по отношение на Северна Македония", заяви Десислава Атанасова. 

И подчерта, че за тях е категорично ясно, че предсрочни избори трябва да има. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад