Христо Проданов: Българският народ остава заложник на едно шоу

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В БСП си правим политически сметки, да изпълним това, което сме обещали, това което сме заложили за подобряване живота на хората и увеличаване на техните доходи в актуализацията на бюджета.
Ако има разум и политическа воля това да се случи, ще се случи, ако не, ще отидем на избори и там ще гледаме процентите. Това каза министър Христо Проданов в предаването "Още от деня".

"Очевидно е, че българският народ остава заложник на едно шоу, което е жалко, но в крайна сметка така са преценили българските граждани миналата година на изборите и ние сме длъжни да се съобразяваме с това", каза Проданов.

Той уточни, че визира партия "Има такъв народ". Проданов подчерта, че политиката е сериозно занимание и не трябва да бъде нито хоби, нито шоу.

Проданов заяви, че трябва да има политически разум, за да може България да успее през всичките кризи.
"Знаете, че предстоят около 20 промени в различни закони, за да може да стартират средствата по Плана за възстановяване и устойчивост, така че това също трябва да се случи", заяви Христо Проданов.

Той коментира и приемането на бюджета на Държавното обществено осигуряване. "Това са т.нар. малки бюджети, но те са обвързани с големия бюджет на държавата. Така че дори и да има приети два малки бюджета, няма ли приет
голям бюджет, нищо не е прието. Прави ми лошо впечатление това как се развива дебата в парламента. Истината е, че скоростно този бюджет трябва да мине в две четения най-късно до 25-и",
коментира Проданов.

Проданов смята, че няма ли мнозинство, което е решено да провежда политики, няма нужда от правителство.

"Това, което приехме на МС беше, някои от министрите или министър-председателят има разговори с македонските си колеги, получава писмено предложение във връзка със стартиране на преговорите за Северна Македония за членство в ЕС, всички ние сме длъжни веднага тези материали, писма да бъдат изпращани в парламента. Това е с цел да се спре спекулацията по темата Северна Македония. Позицията на БСП е ясна и непроменена", обяви Проданов.


"Очевидно отношенията между ПП и ИТН не са били добри и това в един момент избухна", коментира още министър Проданов.


Проданов също така заяви, че войната е предизвикателство за България по отношение на туризма и на летния сезон у нас. "Някои смятат туристи, че България е гранична на Украйнаи тук е нестабилно. Точно това правим ние, да убедим хората, че тук е стабилно и ще изкарат едно добра почивка. Предричам добър сезон", обясни министърът на туризма.

Вижте целия разговор във видеото.

 

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад