Десислава Атанасова: Нормалният тон в политиката се завърна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Постигнахме доста с колегите от ПП-ДБ, диалогът е спокоен, показахме, че можем да формираме една обща теза, така както изработихме законодателна програма и избрахме заедно Председател на Народното събрание, заяви в студиото на "Още от деня" Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

"Това е успех, защото само преди месец това беше недопустимо и невъзможно да се случи. Радвам се, че нормалният тон в политиката се завърна."

Но, по думите й, на всички разговори по най-важната тема - съставяне на правителство, от ПП-ДБ са заявили, че имат решения на националните си органи и няма да подкрепят първи мандат. 

"За нас има и друг вариант, който ние сме опитвали - правителство на малцинството. Единствените в 48-я парламент, които предложиха такова правителство, бяхме ние. Но заради политическо его и инатлък, такова правителство не беше подкрепено."

Атанасова коментира, че решението да се обвърже гласуването на бюджета с формирането на кабинет е правилно, тъй като бюджетът е най-политическият закон в един парламент и през него мнозинството демонстрира провеждането на политики.

"Категорични сме, че все още има време да се водят разговори за редовно правителство. Трябва да положим всички усилия и след това да говорим за законодателството, включително и за закона за държавния бюджет."

Ясно е кой е партньорът с по-голяма електорална тежест, заяви Атанасова, затова е задължително премиерът да е на ГЕРБ-СДС.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад