Десислава Танева: На следващия земеделски министър няма да му е лесно

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В ГЕРБ все още тече процедурата по номиниране и определяне на листите. Не закъсняваме, въпреки че до началото на предизборната кампания остават 8 дни. Това заяви в студиото на “Денят започна” земеделският министър Десислава Танева.

Тя припомни, че е областен председател на ГЕРБ в Сливен, където партийното ръководството е решило за направи номинациите чрез анонимна анкета, в която са участвали близо 3 000 жители на общината.

“Съобразихме се изцяло с волята на нашите съграждани, които участваха в тази анкета. Изключихме действащите общински съветници от тези номинации и ръководството, които вече са били кандидати за това, и потърсихме хората, които са номинирани. Поканихме ги и сме ги предложили на Изпълнителната комисия. Очакваме решения”, описа процедурата Танева.

Близо 40% от кандидатите за листата на ГЕРБ в Сливен са гражданската квота, а има и кандидат на СДС, уточни тя.

По думите ѝ в управляващата партия не съществува напрежение, въпреки че още един депутат на ГЕРБ напусна и се присъедини към Цветан Цветанов.

Десислава Танева беше категорична, че на следващия земеделски министър “няма как да му е лесно”.

“Парите не са достатъчни спрямо инвестиционните намерения и вече проектната готовност на земеделските производители. Те израстнаха много от 2007 година насам. Ако в първите години ние казвахме да не загубим пари и как да ги усвоим, сега въпросът е съвсем друг”, заяви тя.

В политиките за управление на земеделието се дава предимство на биологичното земеделие - плодове, зеленчуци и животни. От друга страна, зърнопроизводителите са най-устойчиви и най-конкурентоспособни, подчерта земеделският министър.

Какво още коментира Десислава Танева вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад