Детските градини и COVID-19

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Детските градини бяха сред първите институции, които отвориха врати веднага след разхлабването на мерките. В студиото на "Денят започва" гостуваха Иванка Харбалиева и Катя Йорданова - директори на детски градини с дългогодишен опит, за да разкажат повече за трудностите, противоепидемичните мерки и организацията при най-малките.

Детското заведение трябва да бъде безопасна среда, с намален риск от зарази и да се гарантира здравето на децата и персонала. Поради тези причини всеки ден се извършват дезинфекции, а учителите използват маски и шлемове.

Какво се случва обаче, когато детето проявява симптоми, но родителят няма възможност да го прибере навреме? "Детските градини са най-защитеното място. Ковид мерките са мерки в детските градини винаги", коментира Иванка Харбалиева. Медицинските кабинети са направени с "изолатор" - обособено помещение, където децата изчакват в компанията на медицинско лице своите родители.

Осъществява се и строг медицински филтър на входа на детското заведение, а при симптоматика от страна на детето, то ще бъде връщано. 

Колко добре е организиран пропусквателният режим в детските заведения, какво ще се случи при карантиниране на цяла група и възможно ли е онлайн обучение научете от нашите гости.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад