Как се хранят учениците в условия на COVID-19?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Маски или шлемове - по този начин учениците трябва да се предпазват в училищата. Тези мерки важат само и единствено в общите помещения, а за класните стаи е по избор. От тази седмица някои от училищните столове започнаха да работят. Какви мерки се взимат там?

Столът на столичното 107-мо училище започна работа преди ден. Масите са разположение на разстояние от над 1 метър. Столът се използва само и единствено от учениците от 1-ви клас, каза директорът Данко Калапиш. Има дезинфектант на входа на стола. Намален е капацитетът. Четири класа се хранят на смени от по два класа. На една маса сядат по максимум четири деца.

Столът се стопанисва от частна фирма на база спечелен конкурс. Задължително се работи с маски, ръкавици, шапки. Спазват се мерките. Директорът и медицинското лице на училището извършват ежедневни проверки на сотловата.

Останалите ученици получават храната си пакетирана в еднократни опаковки и се хранят в класните стаи. Преди и след хранене стаите се дезинфекцират съгласно инструкциите на агенцията по храните.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад