Диана Русинова: Пътната инфраструктура от ден на ден става все по-зле

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пътната ни инфраструктура от ден на ден става все по-зле. Много пъти съм казвала, че несменените мантинели ще доведат до тежък пътен инцидент и преди дни това се случи на автомагистрала “Струма” - 26-годишно момиче е загинало на място. Подобни инциденти тепърва ще зачестяват и не е случайно, че тази година имаме 38 жертви повече в сравнение с миналата - до момента загиналите са над 100. Такава прогноза направи в студиото на “Денят започна” Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики в коментара си за резултатите от проверката, възложена от Върховната административна прокуратура на МРРБ и Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата” след катастрофата с автобус, при която загинаха граждани на Северна Македония.

Русинова беше категорична, че изненади в доклада няма, защото непрекъснато се подават сигнали за опасни участъци, отсечки с множество проблеми - липсващи маркировки, мантинели или ограничителни системи, липсващи или сгрешени пътни знаци, дупки, некачествени пътни маркировки.

“Засмях се, като прочетох, че прокуратурата е признала, че има проблеми. За нас това не е новина, отдавна знаем, че има проблеми. Все пак е другото, когато е облечено в някакъв официален документ”, допълни тя.

Според нея нищо няма да последва след този доклад, защото “МРРБ не може да разпореди да се оправи една дупка на пътя”.

“Проблемът е много сложен - там има някакви спорове между коалиционните партньори и явно разменна монета, заложник са пътищата - текущият ремонт на пътищата”, коментира Русинова и допълни: “От една страна - проблемът съществува и никой не желае да вникне в него, от друга страна - тези, които искат, сякаш нищо не могат да направят.”

Какво още каза Диана Русинова вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад