Дигитална София - умният град

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Умен град, устойчиви решения за растеж - как тези пожелания, за които обикновено говорим в бъдеще време, ще станат и действителност и кога?

Стратегията за дигитална трансформация на София е приета още през 2020 година и е седемгодишна, поясни Генчо Керезов, заместник-кмет на София по дигитализация, иновации и икономическо развитие, той е предложил план за действие, който има две направления - едното е трансформацията на общината, като институция, като електронно управление, като достъпност на гражданите, и втората е трансформацията на града - дсе се отвори към иновативен бизнес, да става все по-умен. 

"Със сигурност с иновациите, които въвеждаме в управлението на града, София става по-дигитална. През миналата година стартирахме пилотно изцяло нова философия за създаване на електронни услуги и избрахме да стартираме с адресната регистрация", каза Генчо Керезов. 

От 9 май гражданите на София от всички райони ще могат да ползват тази услуга - изцяло електронно ще могат да регистрират по настоящ или постояненн адрес. 

По обща инициатива между Община София и КРС ще се проведе конференцията "Дигитална София - умният град" на 12 април в Интерекспо център от 9:30 часа. 


Какво още могат да очакват жителите на столицата в тази посока - вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад