Димитър Гърдев: Грешката на Пригожин, беше намесата му във вътрешната политика

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На същата дата преди два месеца Евгений Пригожин започна един метеж и още тогава анализаторите предричаха подобен край, защото изправянето му на съд и неговите показания, са последното нещо, което Кремъл иска да види. Това каза в студиото на "Денят започва" Димитър Гърдев, дипломат и бивш председател на Комисията по външна политика в 46 НС.

"Пригожин имаше толкова много врагове, и вътрешни, и външни, така че, какви са били целите, мотивите, и какъв ще бъде резултатът от разледването - дали това е терористичен акт или техническа грешка, това ще видим. Но ерата на ЧВК "Вагнер" с този инцидент приключи. Заедно с него в самолета е бил истинският Вагнер - Дмитрий Уткин, чиято позивна е "Вагнер", той е създателят и военният ръководител на тази групировка."

По думите му, след метежа Пригожин не се е успокоил - продължил е да развива дейности и в Беларус, в Петербург, в Москва, давал е изявления. Но основната цел на всяка частна военна компания на която и да е държава, е да действат извън пределите на своята държава. А тук грешката, която доведе до този резултат, беше намеса във вътрешната политика.    

Вижте целия разговор във видеото. 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад