Свиленски: Опонентите ни нямат кауза, единствената им кауза е паметникът на съветската армия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Георги Свиленски коментира в "Денят започва" ескалацията около паметника на съветската армия и подчерта, че партията му има последователна позиция не само за него, но и за всички паметници, за историята, за паметта на България. 

"Ясно е, че предстоящите два месеца ще си говорим за паметника на съветската армия, защото опонентите ни, десните партии, нямат кауза, те нямат предложение към софиянци, те нямат предложение към България и единствената им кауза е паметникът на съветската армия", заяви Свиленски.

Георги Свиленски смята, че някой нарочно е подстрекал агитката, която хвърли димки и счупи плочата на паметника миналата седмица.

"Най-възмутителното е, че след тези вандалски прояви политическите партии останаха безмълвни. Всички, включително кмета на Столична община, обвиниха момичетата (от палатковия лагер пред паметника - б.р.), че стояли след 22 ч. на незаконен протест. За тези с боксовете и димките нищо не се каза", отбеляза той.

Той коментира и кандидатурите за кмет на столицата от левицата. Кандидатът на БСП за кмет на София ще бъде определен на градската конференция на организацията на 2 септември, Ваня Григорова е един от 12 кандидати, поясни Георги Свиленски. 

Общинско здравеопазване, общински детски градини, образование и прозрачно разпределение на средствата на Столична община към търговските дружества - това са част от приоритетите на БСП за управлението на София.

"В местната политика може да се различи точно лявата политика, която е с грижа за хората и другата, която е инкубатор на корупция, моделът, който ние се опитваме 30 години да го покажем на столичани да го спрем", каза Георги Свиленски

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад