Димитър Главчев: Нека да спазваме законите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Решението да бъде задължен премиерът в оставка Бойко Борисов да дойде на следващото заседание на 21 април в НС и лично да представи Плана за възстановяване и устойчивост беше вкарано в разрез с разпоредбите за организация дейността на Народното събрание, заяви в "Още от деня" депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Димитър Главчев.

По думите му абсурдна е била и процедурата по гласуването на оставката на правителството на кабинета "Борисов 3". Реакцията и поведението на ПГ на ГЕРБ в пленарна зала днес не са били с цел да пазят Борисов от никого.

Главчев коментира, че Планът за възстановяване и устойчивост трябва да бъде внесен в Европейската комисия до 30 април, а сега е внесен в Народното събрание за обсъждане. Сроковете се спазват, увери депутатът от ГЕРБ. Той обясни, че днес председателстващата заседанието Татяна Дончева не е дала думата на вицепремиера в оставка Томислав Дончев, за да представи Плана.

Според Димитър Главчев парламентарната група на ГЕРБ не е спряла изслушването на финансовия министър в оставка Кирил Ананиев, а просто е искала да се спази процедурата и правилата и да бъде поканен Томислав Дончев на трибуната.

Главчев призова да се спазват законите, въпреки че разбира припряността на партиите, които в момента сформират мнозинство срещу победителя на изборите, за да променят държавата така, както те си я представят.

Той каза, че не разбира упорството на депутатите да искат идването на Бойко Борисов в парламента, тъй като човекът, който трябва да представи Плана за развитие и устойчивост е Томислав Дончев.

Още вчера се усетихме, че сме в опозиция от всички партии, които искаха промяна. Може би с ботуш ще бъде газена Конституцията и Правилникът за работа на Народното събрание.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад