Димитър Главчев: Президентът Радев разделя нацията и излиза от рамките на конституцията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ако за всички български граждани е достатъчно да бъде спазен законът, към политиците трябва да има по-големи изисквания, заяви бившият председател на парламента Димитър Главчев. Коментарът му бе във връзка с критиките на Цветан Цветанов към партия ГЕРБ.

Кое отключи неговото напускане? "Апартаментгейт", който сега е цитиран в доклада на Еврокомисията по механизма, каза Главчев и призова бившия си съпартиец да бъде по-смирен.

„Знаем, че при сделките с недвижими имоти 95 % от двете страни изповядват тези сделки по данъчна оценка. А данъчната оценка е много по-ниска от реалните стойности на сделката, което автоматично води до ощетяване на бюджета, тъй като постъпват по-малко данъци. Ако за всички български граждани е достатъчно да бъде спазен законът, към политиците трябва да има по-големи изисквания. Така си представям политиката“, коментира Главчев.

Той посочи, че няма сигнали за имотна афера в Барселона. Извършва се проверка, работят компетентните органи. И попита: „Какви са нещата, които се коментират относно г-н Борисов? Има ли поне едно нещо, което да е доказано?“

Президентът Радев разделя нацията и излиза от рамките на конституцията. Конституционалисти казват, че има десетина нарушения на конституцията, които е извършил той, каза още Димитър Главчев.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад