Димитър Илиев: В Министерството на младежта и спорта успяхме да свършим абсолютно всичко по нашата управленска програма до края на 2024 г.

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За тези шест или седем месеца от миналата година в Министерството на младежта и спорта успяхме да свършим абсолютно всичко по нашата управленска програма до края на 2024 г. с изключение на една-едниствена точка - за научноизследователски център, който е предвидено да се реализира през юни 2024 г. Ако това е критерият, би трябвало моето име да не е сред тези на министрите, които след ротацията ще бъдат сменени, това каза в "Денят започва" министърът на младежта и спорта Димитър Илиев.

"Знам, че постовете са временни. Въпросът е докато съм на този пост да се опитам да дам максимума, така че животът на нашите спортисти, треньори и на спортната общественост да бъде по-лесен и по-добър - да бъдат по-добре подсигурени, по-добре финансирани, да бъдат натренирани, подготвени за това, което предстои."

Допълни, че във връзка с ротацията не е наясно какво предстои относно Министерството на младежта и спорта.

"Ще има ротация, ще се разменят премиерите, всяко завъртане на имена на министри в публичното пространство е спекулация. Аз нямам информация и не мога да бъда конкретен в случая", каза още Димитър Илиев.

Призна, че няма доверие в ГЕРБ и няма да се чувства много комфортно като министър в техен кабинет, но не възнамерява да подаде оставка. Допълни, че приоритет за него е подготовката на спортистите за олимпиадата и до март месец точно тя ще фокусира вниманието му.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад