Димитър Манолов: Не ни се случи тази безработица, която можеше да стане

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Служебен кабинет вече управлява държавата - какво трябва да свърши в следващите месеци в социалната и икономическата сфера коментира Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа", в "Денят започва".

Вчера Манолов с колегите си от работодателските организации са започнали да подготвят писмо, с което искат среща със служебния министър-председател, за да обсъдят задачите, които има да се решават и начинът, по който ще работят.


"Важната тема, по която трябва да работим е успокояването на хората, защото от пандемията започна да се прави политика. Тези, които в началото викаха няма такъв вирус, те го казваха не защото вярваха, че няма, а защото техните опоненти твърдяха обратното. Това не биваше да става", каза президентът на КТ "Подкрепа".

Манолов обясни, че социалната сфера присъства във вчерашните заявки за приоритети на служебния кабинет, защото всички изходи на пандемията имат социални измерения.

"Слава Богу, не ни се случи тази безработица, която можеше да стане. За първи път се случва - кризата да не се бори с ограничаването на разходите, а тъкмо обратното - с отпускане на разходи", допълни Манолов.

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад