Димитър Стоянов: Пряка заплаха за националната сигурност на Република България няма

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Президентът Румен Радев свика вчера консултативна среща за рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти, които по един или друг начин касаят и нашата страна. За това в "Денят започва" разговаряхме с бившия министър на отбраната и в момента секретар по сигурност и отбрана на президента Димитър Стоянов.

"България е в предизборна кампания. Предстоят местни избори, които оказват влияние върху говореното на партийните лидери. Вероятността президентската институция да се превърне в арена за партийно предизборно говорене беше голяма. Президентът каза, че ще свика КСНС, ако има заплаха за националната ни сигурност. От вчерашната консултативна среща изводът, който беше направен е, че пряка заплаха за националната сигурност на Република България няма. Разбира се, всеки конфликт носи и своите рискове. Бяха оценени и рисковете и обсъдени мерки, с които да бъдат редуцирани тези рискове", коментира Димитър Стоянов.

Вчера не присъстваха вътрешният министър нито главният секретар, те бяха задължени да дойдат на срещата, това е нарушение на закона, по указания на премиера, това не е нормален начин на комуникация, заяви още секретарят по сигурност и отбрана на президента.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад