Директорът на НЗОК: Имаме достатъчно средства. Няма да спрем плащанията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Направени са разчети и НЗОК има достатъчно средства да плати за амбулаторното лечение на пациенти леки и средни симптоми на коронавирус. Тук се включват освен прегледи, но и различните видове изследвания. Това заяви в сутрешния блок на "Денят започва" проф. Петко Салчев – управител на НЗОК.

"При разчетите искахме допълнително около 25 млн. за изследванията, които ще бъдат правени, заделени са 5 млн. за колегите в първичната помощ, 5 млн. в специализираната извънболнична помощ. Средствата ще бъдат достатъчни и смятам, че касата и от миналата година, и тази година не е спряла да се разплаща със своите договорени партньори. Има достатъчно средства и искам да успокоя населението, че ние няма да спрем плащанията", каза Салчев.

Той уточни, че за да се дадат безплатни лекарства на болните от коронавирус на амбулаторно лечение, пациентът задължително трябва да посети лекар. Трябва да бъде прегледан, да му бъдат направени изследванията и по електронен път ще му бъде изписана рецепта, и ще му се предоставят лекарства. Вече лекарят няма да дава информация по телефона, както досега.

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад