Николай Хаджигенов: Консенсус ще бъде постигнат, дали ще се постигне правителство, е друго

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ние ще участваме във всички разговори, дали ще подкрепим, ще решим след разговорите, не преди това. За гражданите и страната ни е добре да има правителство, но то не може да бъде правителство на всяка цена, просто да има някакво правителство. Такива опити вече се направиха, но те бяха толкова неуспешни, слава богу, че не се стигна дотам.

Това заяви Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!", преди президентът Румен Радев да връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСП.

Според него реалистично осъществен мандат на БСП е възможен само ако мандатът е изпълнен както трябва. По думите му консенсус може би ще бъде постигнат, но дали ще бъде постигнато правителство, е друг въпрос.

Той коментира, че не съжалява, че третия мандат няма да бъде даден на ИБГНИ.

"За разлика от истинските политици ние се учим от грешките си, те обаче се опитват всеки път да постигнат различен резултат, правейки едно и също нещо - интересно".

Хаджигенов беше категоричен, че без политическо споразумение, без ясен договор какво ще правят, как ще го правят и за какъв срок, няма да правят абсолютно нищо и това не подлежи на коментар.

"Реалистичната оценка е, че сме по-близо до избори. Но ние ще положим всички усилия разговорите да бъдат конструктивни, ако не друго, поне да покажем, че има как да се направи и това е правилният начин, а не просто да изсипваме купчина имена или да веем някакъв байрак", каза още Николай Хаджигенов.

Избори 2 в 1 според него не е добър вариант.

Вижте видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад