До края на годината предстои да се придобият още два хеликоптера

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Първа реална спасителна мисия на медицинския ни хеликоптер. Въздушната линейка е транспортирала 49-годишна жена в тежко състояние от Шумен до София.

При тези мисии е изключително важно да бъде съкратено времето за трансфер на болния от едната болница до другата, а не времето за достигане на хеликоптера в болничното заведение, в което се намира пострадалият. В тези ситуации оптималното време за трансфер на болния е около 2 часа, ние го изпълнихме за час и 15 мин, обясни Димчо Добрев, изпълнителен директор на "България Хели Мед Сървиз".

Тези хеликоптери предстои да бъдат разположени в шест оперативни бази, които да покриват цялата територия на страната. Базите са така избрани, че всяка част от територията на страната да се покрива поне от два хеликоптера.

До април 2026 година трябва да имаме развърната пълна система с шест хеликоптера плюс още два. До края на годината предстои да се придобият още два хеликоптера. Вторият хеликоптер ще пристигне до края на месец ноември, а третият до края на декември. В началото на 2025 г. те могат да бъдат в оперативна готовност, посочи Добрев.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад