Добрина Чешмеджиева: Истинската журналистика е много сериозна работа

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Обществените БНТ и БНР се ползват с най-високо доверие сред потребителите в България. Това показва проучване на Институт "Ройтерс".

БНТ се ползва с доверието на 70% от българите.

За втора поредна година Институтът за изследване на журналистиката към университета в Оксфорд отрежда на БНТ първото място по доверие сред зрителите измежду всички телевизии в страната.

"Това е признание и мотивация за всички наши колеги, да бъдат още по-добри в работата си. Тази оценка задължава много. Прави впечатление, че на водещите позиции са обществените медии. Това дава кураж, самочувствие на журналистите от БНТ, че те се справят добре и че хората ни вярват", каза Добрина Чешмеджиева, заместник-директор в Дирекция "Новини и актуални предавания".

По думите ѝ за последната година се отчита изключителен ръст за платформите на Българската национална телевизия в интернет.

"Почти с 30% е нараснала посещаемостта на нашите платформи в интернет, което е изключително много за последната една година и е доказателство, че се движим в правилната посока", каза журналистът Добрина Чешмеджиева.

Тя сподели, че част от причините, поради които медиите в България продължават да не се ползват с високо доверие е присъствието на изключително много неясни сайтове, както и генерирането на изключително много фалшиви новини.

"Истинската журналистика е много сериозна работа. Много хора могат да пишат, да снимат, да публикуват, но да бъдеш журналист е професия. Това не е хоби и затова призовавам хората да се доверяват на медиите, които те харесват, но да се доверяват на сериозни медии", допълни още Чешмеджиева.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад