Доц. Наталия Киселова: Народните представители пропуснаха много шансове

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Народните представители пропуснаха много шансове. Всеки ден имаше възможност да се отстъпи. И сега да се спори за един ден и да се прави съдебна реформа по този начин ми се струва част от политическата кампания. Това каза в "Денят започва" експертът по конституционно право доц. Наталия Киселова.

Според нея председателят на Народното събрание е трябвало да свика заседание или в понеделник, или във вторник.

"Тогава, когато народните представители са пресирани във времето, вече е ясно, че се отива на предсрочни избори. Председателят трябва да прецени дали да удовлетвори желанието в този дневен ред или да насрочи редовно с друг", каза Киселова.


Според нея важните законопроекти в този парламент няма да бъдат разгледани заради малките срокове, които им остават.

"В този състав НС всъщност месеци наред показваше, че им е липсвала предизборната кампания или че се готвят. Усилията от отделни парламентарни групи да се позиционират кои ще бъдат на власт и кои ще са в опозиция доведе до това всички да искат да са опозиция на президента и на служебното правителство", коментира тя.

По думите ѝ пред президента стои въпроса дали е необходимо да се издаде указ за разпускане на НС. Според Киселова днес или утре президентът би трябвало да предприеме действия по въпроса.

"Има две реалности. Едната е тази, в която живеем в момента, и начинът, по който народните представители пропуснаха всички възможни шансове. И другата реалност, която имаха до преди седмица когато г-жа Нинова на ръба на конституцията забави връщането на проучвателния мандат", допълни още тя.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад