Дончев: Окуражаваща е тенденцията за увеличаване на доверието в ГЕРБ, но не е достатъчна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Две са големите ни задачи - първата е ефективно да си изпълняваме ролята на опозицията да задава неудобни въпроси, да критикува, за да направи управлението по-добро, втората задача - всички стъпки, които са необходими за връщане на доверието", заяви в "Още от деня" Томислав Дончев, зам.-председател на ПП ГЕРБ, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС. По думите му е окуражаваща е тенденцията за увеличаване на доверието в ГЕРБ според последните социологически проучвания, но не е достатъчна.

"Трябва да демитологизираме последните две години и всички щуротии, които бяха наговорени по наш адрес, което не означава, че в партията няма кусури", отбеляза Дончев.

И посочи някои от тях: кадри, които са със спорна репутация, недобрио практики, процесът на непрекъснато обновяване на актива на партията с нови лица и нови политики, борейки се отново за доверието на хората.

На въпрос за искане на вот на недоверие Дончев отговори така: "С една четвърт от народните представители е очевидно, че опозицията не може да бламира, не може да свали този кабинет".

По думите му самата управляваща коалиция в някаква степен е иззела ролата на опозицията и сама си генерира сигнали и сама си посочва разни кусури вътре.

Томислав Дончев коментира и Плана за възстановяване, неговият екип беше автор на първия му вариант.

"Няколко правителства - две служебни и едно редовно - правиха промени в него и той си остава сигурно на 85% същият", подчерта той.  

Според него има опасност да не могат да бъдат изпълнени всички заложени проекти и реформи и България да върне средства.

Какво още каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ вижте във видеото.
 

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад