Двама водещи - едно интервю. Аделина Радева и нейните въпроси към Георги Любенов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Навръх Великден едно от емблематичните предавания на БНТ празнува своя рожден ден! "Денят започва с Георги Любенов" отбелязва 10 години.

На 22 април 2012 г. обществената телевизия стартира „Денят започва... в неделя“ и избира за водещ журналиста Георги Любенов.

През годините предаването претърпява различни трансформации по времето на трима генерални директори на БНТ. Първоначално е само в неделя с продължителност от 2 часа – по идея на Вяра Анкова. От 2018 г. предаването започва да се излъчва и в събота – по предложение на Константин Каменаров. А на следващата година Емил Кошлуков увеличава времетраенето на 3 часа. Днес екипът на „Денят започва с Георги Любенов“ реализира по общо 6 часа оригинална продукция в двата почивни дни.

За 10 години „Денят започва с Георги Любенов“ има над 600 броя и над 1000 часа ефир. На живо са гостували най-големите имена в българската култура и едни от най-важните политици в родната действителност. Ефирът на БНТ е бил поле както за сериозни разговори, така и за безброй артистични срещи.

Вижте видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад