Екатерина Йорданова: Без допълнителни 178 млн. лева, транспортът на София ще бъде изправен пред колапс

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От лятото алармираме, че трябват спешни допълнителни мерки за подкрепа на обществения транспорт. Общественият транспорт в страната се нуждае от държавна подкрепа, а общественият транспорт в София в частност се нуждае от още по-голяма подкрепа, тъй като в столицата е концентрирана почти 1/3 от населението на страната, това заяви в "Денят започва" председателят на Съюза на транспортните синдикати към КНСБ Екатерина Йорданова.

В момента се разглежда държавният бюджет. Ние дадохме множество анализи, според които транспортът на София се нуждае от допълнителни 178 млн. лева, защото в противен случай той ще се изправи пред колапс, допълни тя.

"София пое ударите на пандемията. София като община и транспортните дружества поеха първите предизвикателства, свързани с пандемията. Пандемията доведе не само в София, а в целия свят, до отлив на пътници. Мерките промениха нагласите на пътниците", алармира Йорданова.

Транспортната задача в обема, в който е предвидена и тази година, изисква 503 млн. лева. Тази обществена услуга не може да бъде финансирана през цената на билета, категорична е Йорданова.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад