Екатерина Захариева: Коалицията няма принципи и коалиционното споразумение не работи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бившият външен министър Екатерина Захариева от ГЕРБ разкритикува „Продължаваме промяната” за липсата на позиция за оказване на военна помощ на Украйна.

И определи решението на комисията по външна политика за оказване на „финансова и техническа помощ за защитни цели на Украйна” като празно и безсмислено.

„Отговорността е изцяло на „Продължаваме промяната”, те са най-голямата партия. Решението, което се гласува, беше внесено от депутати на „Продължаваме промяната”. Нашето предложение, внесено още на 30 март, беше отхвърлено. Решението на един от коалиционните партньори също беше отхвърлено“.

Според Захариева коалицията няма принципи и коалиционното споразумение не работи. В коалицията, по думите й, липсва и лидерство.

Решението (за оказване на военна помощ – бел. ред.) не е лесно, но то трябва да се обяснява на българските граждани. В крайна сметка отговорността е на премиера и на най-голямата партия, поясни Захариева.

И допълни: „Правят всичко възможно това решение да се забави, за да няма нужда от него“.

По думите на Захариева няма никакво съмнение, че украинският външен министър Дмитро Кулеба е в България, за да поиска военна помощ от страната ни.

Той е тук за това. България е една от последните държави, които посещава. Познавам го. Добър дипломат и добър приятел. Той беше много ясен, посочи Захариева.

Нашата цел е България да вземе отговорно решение, каза още Захариева. Тя е и на мнение, че има криза на управлението. „Те не могат да вземат нито едно решение. Законодателната дейност на парламента е изключително малко. Законите, с малки изключения, са готвени отпреди няколко кабинета и не е стигнало време да се приемат“.

Заяви, че са ясна и твърда опозиция. И всеки ден правителството доказва, че не може да работи и да взима решения.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад