Експерти: Повече информация, по-малко страх и стрес, защото те отслабват имунната система

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В студиото на предаването проф. Асена Сербезова от Фармацевтичния съюз и пулмологът д-р Александър Симидчиев коментираха новите решения за мерките и въпроса за безопасността на ваксините.

Д-р Александър Симидчиев обясни защо през пролетта България беше първа по справяне с ковид кризата, а сега е на първо място по смъртност в ЕС. Според него причината за тази рязка промяна е разцепването на обществото по отношение на целесъбразността на мерките и тяхното спазване.

Проф. Асена Сербезова изтъкна, че това разцепване в общественото мнение се дължи на кампанията, която не е намерила точния език. Такава кампания трябва да се води на достъпен език, с много точна информация, която се базира на научни данни и статистика, убедена е тя.
Двамата обясниха принципа на действие на ваксината, която вече се очаква у нас, и я определиха като принципно безопасна, но изтъкнаха и факта, че ваксинирането е по лична преценка и желание.

Съветът на експертите е да се запознаем с качествата на ваксините, зада направим своя избор за ваксинирането, както и да намалим нивото на страх и стрес, тъй като те понижават имунитета ни.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад