Експерти: Трябва да пазим както децата, така и учителите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В началото на пандемията училищата у нас преминаха към дистанционна фрма на обучение. Стартът на новата учебна година у нас върна децата в класните стаи. Въпросът за преминаване на обучението в електронна среда вече не е актуален и не може да бъде прието едно такова политическо решение за цялата система, заяви в студиото на "Денят започва" д-р Юлиян Петров, председател на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

Според него училищата и детските градини са възможно най-безопасната среда. Той е на мнение, че могат да се карантинират паралелки, да се затварят части от училища, където има такава необходимост.

Петров е на мнение, че големият проблем е с учителите. Няма как да бъдат заместени тези учители, ако са болни. Те няма да могат да работят и дистанционно.

Асен Александров, директор на 51-во училище "Елисавета Баряна" и председател на сдружението на директорите смята, че не трябва да се бърза. Трябва да се преразгледат мерикте, които може да се вземат в училище.

"Може би преди да минем в дистанционно обучение в гимназялен етап систрува да помислим за една такава мярка учениците в гимназиален етап да идват на училище с маски или с цели шлемове. Трябва да преценим кое е по-лошо - с маска в училище или без маска вкъщи", каза директорът.

Ако учтелите са болни, няма кой да преподава. Ако те са под карантина, те могат да преподават дистанционно. Резервите на училищата са пенсионерите.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад