Коста Филипов: Стана ясно, че България държи на своите интереси

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

България заплаши, че ще наложи вето на официалното започване на преовори със Северна Македония за присъединяване към Европейския съюз и иска да бъдат взети предвид нейните притеснения за езика и историята.

Има продължаваща антибългарска кампания и това не е новост, тя се развива от последните месец-два, обясни пред БНТ журналистът Коста Филипов. Станало е ясно, че България държи на своите интереси и чрез механизмите на Европейския съюз е решила да поиска от Северна Македония да изпълни някои от условията които са известни. Такава антибългарска кампания има в Северна Македония, а преди това и в Македония през последните 30 години.

Три години след Договора за добросъседство, в който са били вложени толкова надежди за нормализиране и развиване на отношенията, пречи липсата на готовност в нашите съседи да разберат, че тръгвайки по пътя към ЕС, трябва да изпълнят определни усолвия.

Около 10 ноември в София трябва да се проведе среща между премиерите на България и Северна Македония. 

Споед Филипов този път страната ни е решила да покаже твърдост. Друг е въпрост дали докрай сме калкулирали последствията от едно вето.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад