Експертите: Дефицитите в управлението са липсата на координация и липсата на механизъм за взимане на решение

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Множество кризи белязаха първите 100 дни на четворната коалиция. Коя от тях е най-опасна за управляващите и как може да се преодолее лавината от проблеми? Разговор в „Говори сега“ с доц. д-р Антоний Гълъбов и Росен Карадимов от Института за нов икономически напредък.

„Има натрупване на кризи, които служебните кабинети отказаха да разпознаят и управляват. От друга страна има външни кризи, които действат неочаквано – войната в Украйна. Но най-опасната криза е кризата на управлението“, каза политологът Гълъбов.

Той коментира, че след тези 100 дни се виждат два основни дефицита в управлението – единият е липсата на координация, а другият е липсата на ясен механизъм на взимане на решение. 

„Важно е в следващите 100 дни тези хора да седнат на една маса и да решат как да взимат решение и кой да носи отговорността за него, защото в противен случай се усилват кризите, които са наследени“, допълни Гълъбов. 

„Положителното, което кабинета направи и трябва да се отчете, е социалната политика. Те успяха да компенсират най-тежкия удар с цените на парното, тока и мерките за работодателите“, смята  Росен Карадимов.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад