Елена Поптодорова: Подкрепата на САЩ за Израел е споделена, двупартийна и непоклатима

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

След като предупреждаваше, че атаката на Иран е предстояща, веднага след като дойде новината за изстреляните дронове и ракети, президентът на САЩ Джо Байдън Потвърди тази желязна, непоклатима подкрепа за Израел. Това каза за "Денят започва с Георги Любенов" дипломатът Елена Поптодорова от САЩ.

По думите ѝ това е една споделена позиция и ако говорим как влияе тази атака на американската политика, но повече на американското общество, трябва да отчетем няколко показателни факта. Комисията по външни работи на Сената се събра и излезе със становище. Камарата на представителите сменя законодателния си дневен ред, за да приеме нарочна резолюция осъждаща Иран.

Поптодорова подчерта, че тази атака на Иран ще приближи отново непримиримите заради изборите лагери на демократи и републиканци за даване на съответен отговор и съответна реакция на Съединените щати по отношение на Израел.

"Подкрепата за Израел е споделена, двупартийна и непоклатима. Цялата тази атака на Иран ще доведе до промяна в натиска, който се упражнява от страна на Байдън лично и на американската администрация върху Нетаняху за осигуряване на примирие върху хуманитарната помощ в Газа. В момента Израел е подложен на атаки от пет места - от територията на Иран, от Хизбула в Ливан, от хутите в Йемен, групировки от Сирия и от Ирак. Има една тотална военна обсада на Израел, която без съмнение ще наложи една много по-силна подкрепа и солидарност", допълни тя.

Вижте още подробности във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад