Евгения Кравчук: Всичко, което руснаците правят в Украйна, е фашизъм и геноцид

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Всичко започна с анексията на Крим през 2014 година и с опита за анексия на Донбас, коментира Евгения Кравчук от партията на Володимир Зеленски "Слуга на народа".

"Поради това, че международната общност не реагира така остро, както би трябвало да реагира срещу нарушението на международното законодателство и пропусна този шамар от Путин, сега имаме такава война в Европа", каза Кравчук.

По думите й всичко, което руснаците правят в Украйна, е фашизъм и геноцид. Можете да чуете в някои социални мрежи опити да се обясни, че това е атака само срещу армията или военни обекти, но това не е истина. За Путин мирните преговори не са важни, твърди тя.

И добавя: „Ако ние благодарение на помощта на Запада с оръжие и ако то пристигне навреме, успеем да изгоним руските войски от територията на Украйна, тогава ще завърши войната.“

Когато социологически проучвания показват, че 70 на сто от хората в Русия смятат, че тя трябва да напада други страни в ЕС и на първо място Полша и Балтийските държави, това е предизвикателство към цяла Европа и цялата архитектура на сигурността, каза още Кравчук.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад