Европейската подкрепа за Израел и Украйна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова страните-членки да предоставят още повече от военните си запаси, за да помогнат на Украйна. Преди дни стана ясно, че Германия ще предостави на Киев още една система за противовъздушна отбрана. Нидерландският премиер Марк Рюте, който се очаква да приеме управлението на Алианса, заяви, че Нидерландия, Дания и Чехия обмислят каква помощ да изпратят на Украйна. За утре Йенс Столтенберг свека извънредна среща на съвета "НАТО - Украйна". Основната тема ще бъде предоставяне на допълнителна помощ на Киев.

Европейският съюз взе решение за налагане на нови санкции срещу Иран, насочени срещу производителите на дронове и ракети. Това обяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел. Решението идва след безпрецедентната иранска атака срещу Израел в нощта срещу 14 април в отговор на удар, приписван на Израел, срещу иранската дипломатическа мисия в Дамаск на 1 април. В комюнике евролидерите призовават всички страни в региона към сдържаност, за да се избегне ескалация на напрежението. Днес продължава срещата на върха в Брюксел.

За коментар по тези теми в студиото на "Светът и ние" е Весела Чернева, зам.-директор на Европейския съвет за външна политика. Вижте разговора във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад