Феня Декало: Войната между Израел и Хамас е свързана с предстоящите избори за палестински президент

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Най-кървавият ден в конфликта между Израел и Хамас беше 11 май, разказа Феня Декало, журналист от Тел Авив.

„Много бих искала войната да спре, но явно посредниците все още не са успели да достигнат съгласие за условията. Премиерът Нетаняху заяви, че войната ще продължи, колкото е необходимо. Съжаляваме, че пратеникът на ООН за региона не е Николай Младенов. С неговия дипломатически опит и авторитет войната вече можеше да е спряла или въобще да не започне“, обясни тя.

Феня Декало отбеляза, че за първи път исканията на Хамас не са за подобряване на условията в анклава, а за проблеми, които се случват в Ерусалим. Според нея войната не е била необходима. Тя по-скоро обслужва враждата между Хамас и Фатах и е свързана с предстоящите избори за палестински президент.

„Според министъра на отбраната на Израел прекратяването на огъня е необходимо, за да се даде възможност умерените сили от палестинците да усилят позициите си. Една от първите ракети на Хамас е прекъснала електрозахранването на анклава, което идва от Израел. Ракети са се целили и в най-голямата израелска електростанция в Хедера. И дори са се опитали да достигнат до газовото находище в Тамар, но безуспешно“, разказа още Феня Декало.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад