Филип Попов: Ако президентът връчи мандат на БСП, ние ще направим кабинет

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това което предложи Господин Трифонов по никакъв начин не кореспондира с това, с което се борихме 4 години, така аргументира отказа на БСП да подкрепи кабинета на Слави Трифонов, Филип Попов от Националния съвет на БСП.


Той смята, че предложенията на Трифонов задълбочават все повече паралелната държава срещу която се бори партията, а също така превръщат България в корпоративна република.


"Партията на Трифонов и самият той не се явиха на протестите, ние бяхме първата парламентарна група, която беше пред Президенството когато прокуратурата нахлу там, ние се борим срещу този модел на управление, ние поискахме оставката на главния прокурор. БСП не пожела да яхне гражданския протест, и това не означава, че не бяхме всеки ден сред хората", коментира Попов.


Попов заяви още, че БСП за България е единствената политическа сила, която има своя реална, точна, изпълнима програма.

 

"Хубаво е в правителството да има хора, които са "внесени" от чужбина, но ние не правим преводаческа фирма, това е Министерски съвет. Ние няма да подкрепим този кабинет, защото идеите на Слави Трифонов не кореспондират с нашите цели", каза още той.

 

"Ако президентът на Републиката връчи третия мандат на БСП, ние ще направим опит да предложим кабинет, защото имаме своя ясна програма. Ще търсим подкрепа от всички парламентарни сили. За ГЕРБ имаме категорично решение, тук говорим не за коалиции, а за елементарен политически дебат. Ще водим прозрачни и ясни преговори с парламентарно представените политически сили, и ще стартираме диалог", коментира Попов.

 

Той отново заяви, че БСП не се е представила добре на изборите и че тепърва в партията ще направят реален анализ. Според него причините са много, но основната е, че не са успяли да стигнат до всички граждани с тяхната програма. БСП не е партията на статуквото, подчерта Филип Попов.

 

"Не седи на дневен ред оставката на нашия председател", отбеляза Попов.

 

"След направения анализ ще видим какви са били проблемите и къде следва да направим промяната. Ние сме една сериозна партия", заяви Филип Попов.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад