Ген. Гяуров: Обявената мобилизация в Русия няма да реши военната ситуация на терена

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ако Русия стартира серия от частични мобилизации, а Украйна няма да прекрати военните действия, докато не възстанови международно признатата си територия, очаква ли ни един дългогодишен конфликт, чийто край можем само да гадаем? Според 
ген. Димо Гяуров, бивш директор на Националната разузнавателна служба, това е най-вероятният сценарий. 

"Този сценарий не е непременно обвързан с тези т.н. частични мобилизации. Аз вече ни най-малко не вярвам на Путин и на кремълския режим и всичко, което се обявява, трябва да бъде поставено под съмнение. Не е ясна бройката на тази мобилизация - според някои тя може да достигне до милион, милион и 200 - 300 000", каза в "Денят започва" ген. Гяуров. 

Според него обявената мобилизация от 300 000 души няма да реши военната ситуация на терена - те не са ни най-малко достатъчни на Русия, за да обърне нещата в своя полза, още повече че става дума за едни неподготвени хора. 

"Можем да предполагаме, че всъщност се цели друго - най-вероятно те ще бъдат част от някакви окупационни войски, чиято задача ще бъде задържане на тези територии след обявяването на положителния резултат от срамните референдуми, които се провеждат тези дни", отбеляза бившият директор на НРС. 

Какво още каза ген. Димо Гяуров вижте във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад