Георг Георгиев: Ние имаме сведения, че министър-председателят лично е разпоредил операцията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ние защитаваме демокрацията в държавата, правото на опозицията да бъде свободна, да изразява своето критично мнение и да го прави по начин, който намира за добре. Това заяви лидерът на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев.

МВР вчера излъга. Първо каза, че е задържало хора, които не беше задържало. Твърдеше, че задържанията и претърсванията са по повод на злоупотреби с евросредства. В разпространеното днес прессъобщение от същото министерство на Бойко Рашков вече вчерашните твърди изказвания са заменени с думи като "предполагаеми", "евентуални", "допускаме, че част от тях биха могли да бъдат свързани с…" – каза Георгиев.

Няма нито обвинения, нито вчера прокуратурата беше уведомена за операцията на МВР. И операцията не беше съобразена със законите в тази държава, допълни той.

И попита: Какво налагаше безкрайно добре публично познати личности като г-н Борисов да бъдат претърсвани посред нощ от цивилни полицаи в условията на някаква извънредност. Кой ще се укрие? Бойко Борисов или Севдалина Арнаудова? Това ли е държавата, в която живеем?

Според Георгиев „целта на Кирил Петков и Бойко Рашков е била хора да бъдат направени за посмешище“.

„Никога не сме имали против органите на реда да си вършат работата и винаги сме стояли зад разделението на властите. Но министър-председателят в една демократична държава да издава заповед на полицията кого да задържи, и не кого да е, а лидерът на опозицията, това е признак за диктатура“, заяви Георгиев.

И подчерта: Ние имаме сведения, че министър-председателят лично е разпоредил операцията снощи.

А на въпрос дали смята, че МВР ще поиска задържане за 24 часа без основание, Георгиев отговори: Смятам го напълно. „Самият факт, че МВР излъга, вкл. в информацията, която публикува, самият факт, че МВР излъга, че това е разследване е свързано със сигнали на европейската прокуратура. Самият факт, че МВР използва деня, в който тук е европейският главен прокурор, без да има каквото и да е касателство към случая с г-н Борисов“.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад