Георг Георгиев за изслушването на премиера в НС: Имаше искрени лъжи за дефицитите в армията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На извънредно заседание парламентът изслуша премиера, военния и външния министри и шефовете на ДАНС, Държавна агенция разузнаване и Военното разузнаване за конфликта между Москва и Киев и напрежението между НАТО и Русия.

Чухме клиширани фрази, които по никакъв начин, за пореден ден, не ни дадоха увереност, че българското правителство знае какво прави. Също така имаше искрени лъжи за дефицитите в армията, за липсата на средства, за недофинансирането. Това каза Георг Георгиев от ГЕРБ, бивш зам.-министър на външните работи в „Денят започва“.

Според него армията не просто е добре оборудвана, тя е свръх оборудвана и ултра финансирана през последните 10 години.

„В последното правителство на Борисов бяхме една от малкото държави в Европа, които изпълниха ангажимента си за 2% от БВП, отделен за обрана, за което бившият премиер беше поздравен от тогавашната американска администрация“, допълни Георгиев.


„Моделът Борисов даде 2 млрд. и 200 млн. за 8 броя F-16. Уж сега новото правителство подписа писмо за закупуването на втората ескадрила, която нямаше да бъде възможна на по-добри условия, ако не беше договорът с Локхийд Мартин с кабинета Борисов 3. В Бюджет 2022 няма средства за новата ексадрила. Моделът Борисов купува Локхийд Мартин, а моделът Петков модернизира Миг“, коментира бившият зам.-министър на външните работи.
 

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад