Георги Георгиев, ГЕРБ-СДС: В бюджета на София за 2024 няма амбиция и размах

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Засега бюджетът на София за 2024 година изглежда като бюджет на неизпълнените, на забравените обещания на кмета, на обещанията, които са заметени под килима. В него не виждаме амбиция и размах, а виждаме повече от 50% от парите за София са държавна издръжка - нещо, което досега не се е случвало. Това заяви в студиото на "Денят започва" общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

"Тепърва предстои да се запознаваме в детайли с него. Днес ще бъдем на среща всички политически групи, за да обсъдим с кмета на София какво има и какво няма в бюджета, като ние настояваме това да бъде излъчено публично като всяко едно заседание, за могат гражданите да видят процеса, по които се подготвя бюджета", каза той. 

Георгиев подчерта, че "огромна част от проектите, заложени в бюджета, са започнати от Йорданка Фандъкова по времето на управлението на ГЕРБ".

За него е притеснително, че се наблюдава "намаление на собствените приходи", а "големият проблем е с градския транспорт".

"В бюджета на София тези 40 млн. лева, за които говори г-н Терзиев - 15% увеличение на заплатите, просто ги няма", категопичен беще Георгиев и допълни: "Трябва да стане ясно откъде ще дойдат парите."

Какво още каза общинският съветник от ГЕРБ-СДС вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад