Слънчево в петък, със снеговалежи и виелци в събота

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Облачността ще е разкъсана, в много райони временно намаляваща до слънчево време. Ще духа слаб до умерен, по Черноморието – силен югозападен вятър.

Минималните температури ще бъдат между 1° и 10°, в София – около 4°, а максималните - между 12° и 19°, в София – около 12°.

В планините ще има променлива облачност, почти без валежи. Ще духа умерен и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 – около 3°.

Вечерта от северозапад ще започне ново увеличение на облачността. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува по-студен въздух. Ще завали дъжд, който през нощта в Северна България и високите западни полета ще премине в сняг и там ще има снежни виелици.

В събота вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили. Студеният въздух ще обхване цялата страна. Ще бъде облачно, с валежи предимно от сняг, в Южна България преди обяд все още от дъжд, но със застудяването и там дъждът бързо ще преминава в сняг. Има повишена вероятност на места, главно в Предбалкана и в Югозападна България, количествата да са значителни, ще се образува и снежна покривка, в отделни райони достигаща 20-25 см, в планините - до около 55 см. В Централна Северна и Североизточна България, както и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. В много райони температурите ще са с обратен дневен ход – сутрешните между 1° и 6°, към 14 часа - вече между минус 4° и 1°. 

През нощта срещу неделя от север валежите ще започнат да отслабват и да спират, най-късно - сутринта в неделя - в Рило-Родопската област. Ще бъде студено, в източната половина от страната все още и ветровито. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад