Георги Георгиев: Никой не може да си позволи да фалира Топлофикация - София

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Столична община е изпратила в наводнените карловски села екипи с необходимата техника от аварийната дирекция в помощ на пострадалите, съобщи в "Денят запчова с Георги Любенов" Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет.

Той коментира и състоянието на Топлофикация - София. Диалогът с ръководителите ѝ сега е добър, за разлика от предишното управление, и сега преговарят да се намерят такива компенсаторни мерки, каквито имаше за горивата, за електрическата енергия.

Поставили са три важни въпроса към министъра на енергетиката. Необходим е договор с "Булгаргаз" на Топлофикация - София, за да не се всява паника в хората. По въпроса за цената на газа "държавата трябва да се намеси със своя огромен ресурс, който има, и да компенсира така, както в останалите индустрии", заяви Георгиев.

И подчерта: "Никой не може да си позволи да фалира Топлофикация - София, защото това означава градът да стане заложник на нечии интереси. Обектът е от изключително значение за енергийната сигурност на страната, така че този въпрос на дневен ред не стои. Важно е хората да са спокойни, че газ ще има, имаме тези уверения".

Вторият въпрос е да не се прехвърля отново на хората цялото това поскъпване и на трето място да се осигури тази ликвидна подкрепа, както тя се дава за всеки един бранш.

Какво още каза председателят на СОС вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад