Симона Дянкова и Мадлен Радуканова: Престиж е Световното да се провежда в България

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Симона Дянкова и Мадлен Радуканова, спечелили златни медали за България с ансамбъла по художествена гимнастика на Олимпийските игри в Токио, гостуваха в предаването "Денят започва" с Георги Любенов, където говориха за своите състезателни дни и за предстоящото световно първенство.

Столицата ни ще бъде домакин на световното първенство по художествена гимнастика в зала "Арена Армеец".

"За нас това е уникално събитие. Ние имахме възможност да играем на световно първенство в България през 2018 г. и беше огромно удоволствие, но е и голямо напрежение да играеш пред българска публика. Радваме се, че ще сме в публиката, за да усетим емоцията от другата страна", заяви Симона Дянкова.

"Да си домакин е много отговорно. Смятам, че федерацията ни се справя много добре, що взима световно първенство за втори път. Престиж е това състезание да се провежда в България", добави Мадлен Радуканова.

Двете изразиха окуражителни думи към българските представители на първенството.

"В момента състезателите ни са на подготовка в зала "София". Имат контролни състезания с други отбори. Нашите момичета ще се справят блестящо. Ще им стискаме палци в публиката", сподели Мадлен Радуканова.

"Аз искам да им пожелая да са много спокойни. Да се изолират максимално, да са само петте на килима, да се съсредоточат и да правят това, което правят всеки ден в залата. Да не дават много воля на емоциите си", допълни Симона Дянкова.

Те обсъдиха и края на своите спортни кариери и пътищата, които поемат след това.

"Нашите кариери завършиха по възможно най-добрия начин, със сбъдването на мечтата ни. Абсолютно сме удовлетворени. Приключихме със спорта с удоволствие. Щастливи сме, че постигнахме това, което искахме и че се отказахме с отворени сърца", смята Симона Дянкова.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад