Георги Глушков: Важно е да посрещнем и подкрепим не само спортистите с успехи, но и тези, които не донесоха медали

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Винаги има очаквания към нашите спортисти. Повечето от тях са много основателни, но понякога очакванията ни не се сбъдват, това каза в "Денят започва в неделя" служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков.

Той благодари на всички български спортисти, взели участие в Олимпиадата в Париж, на техните треньори и на техните екипи. Подчерта, че класирането за олимпийски игри е изключително трудно заради голямата конкуренция и допълни, че имаме основания да бъдем много доволни.

"Лесно е да посрещаме и да се радваме на тези, които са постигнали успехи, но аз искам да кажа, че е още по-важно да посрещнем и подкрепим тези, които не са успели да постигнат резултати. За мен това е по-важно, защото те трябва да продължат упорития труд."

Георги Глушков коментира, че всички млади хора имат мечти.

"Има много вдъхновяващи съдби, които са доказателство за това, че мечтите и целите трябва да се преследват. Тези таланти, които представиха България на Олимпиадата, избраха страната ни доброволно, защото ние успяхме заедно с федерациите и клубовете успяхме да предложим такива условия, че те да постигнат своите мечти и резултати под флага на България."

Глушков коментира и темата със скандалите в женския бокс, като изрази категорично мнение, че проблемът е трябвало да бъде решен преди началото на олимпийските игри, за да не се стига до такъв казус.

Още подробности четете ТУК

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад